Noter fra Vietnam

Business og eventyr

Jørgen er alene tilbage i Vietnam for at arbejde. Mest arbejde. Men enkelte weekends lykkes det at komme fra af byen og tage på små eventyr.

Denne opdatering er fra en 2 dages trekking tur til Sa Pa (10/11 juni 2023) i det nordlige Vietnam. Et stærkt møde med lokal kultur, der gør indtryk.

Læs mere i dette link

 

 

 

 

 

Mettes Hanoi

I 6 måneder har Mette haft kamera om halsen på alle ture i Hanois gader.

Det er der blevet en masse skønne “Mettebilleder” ud af: Gamle franske bygninger, der trænger til kærlighed, skønne billeder af dagligliv og smilende Hanoianere, der ofte stiller sig beredvilligt til rådighed for fotografen.

Kig med i opdateringen gennem Mettes øjne.

Læs mere i dette link

 

 

 

“Den gyldne trekant”

Ha Long, Ninh Binh og Maichau – syd, øst og vest for Hanoi, lige langt væk og en rundtur på 4-5 dage, hvor mange oplever rigtig meget af Nordvietnams skønhed.

Vi fejrer Jørgens 60 års fødselsdag med både gen- og nye oplevelser i landet som synes at blive ved med at vise nye sider.

Læs mere i dette link.

 

 

Ris

Der høstes ris flere gange om året i Vietnam, og vi rammer ind midt i en af de vigtigste weekender, hvor alle er af huse i Mai Chau, hvor vi ellers blot skulle på marked.

Det er der blevet en lille opdatering ud af, hvor man kan blive klogere risens vej til spisebordet og en del af livet på landet i Vietnam. Det er ren Morten Korch – glade smil og hårdt arbejde.

Klik her og mærk stemningen

 

 

Havvand og himmelsk ro

Vi er taget på badetur i Ha Long bugten sammen med en gruppe backpackere. Vi sejler i kajak ind i grotter og laguner, spiser masser af seafood og nyder det fantastiske efterårsvejr i Vietnam, som mest af alt smager af en god dansk sommer.

 

Klik her og mærk stemningen

 

 

 

 

Markedsdage

Markedsdage i Lao Cai provinsen

23-25 September

Vi fik smag for bjergene i Ha Giang og vi tager på forlænget weekend til Bac Ha, hvor vi finder det største etniske marked i Nordvietnam. Området er lige så smukt som Ha Giang og der er mange etniske minoriteter, hvor især H´mong i deres stærkt farvede dragt mødes i stort tal.

Klik her til den farvestrålende opdatering.

 

 

Månefest

10. september

Vietnamserne følger i mange sammenhænge månekalenderen i stedet for som vi følger den gregorianske sol kalender. Den næststørste højtid efter nytåret “tet” er månefesten. Det er bl.a. her der danses løvedanse, men der er også mange andre traditioner.

Mette er på udflugt med kameraet i nabolaget og på skolen og oplever det hele på nært hold.

Klik til opdateringen.

Spinding af hampefibre

Helt ude i hampen

Særlig side, hvor vi fordyber os alene i fremstilling af tekstiler i Ha Giang med hamp.

Overalt i Ha Giang møder man kvinder der nørkler med hamp i hænderne mens de går eller arbejder. Håndværket lever i bedste velgående og der bygges mere og mere produktion op til gavn for minoritetsgrupperne i højlandet.

Læs meget mere i dette link.

 

 

 

Ha Giang

Livsglæde i Ha Giang

1.- 5 september

Fridage omkring Vietnams nationaldag bruges til en forlænget weekend i bjergene. Vi vælger at tager til den nordligste provins Ha Giang, hvor vi håber på at opleve den oprindelige kultur hos de mange minoriteter, som lever her. Og ikke mindst søger Mette tekstiler, håndværk med håbet om at se det i live. Det bliver en hård tur med oplevelser fra 7 morgen til 7 aften. Men vi bliver belønnet for fliden både ift. natur, kultur og eventyr.

Klik her til opdateringen

 

Halong og Ninh Binh

5.–8. august

Efter intense dage i travle og larmende Hanoi sluttede vi familiebesøg af med an fantastisk rundrejse i Ha Long bugten og omkring Ninh Binh. Billederne taler for sig selv.

Klik her til opdateringen

 

 

 

Hanoi, hygge og handel

28. juli–4. august

Længe ventet FAMILIEBESØG i 14 dage. Første del i Hanoi, hvor vi ser byen, handler og nyder gensyn og samvær.

 

Klik her til opdateringen

 

 

 

Fortid og Folkeslag

11.-26. juli

Google translate hjælper Mette til gode samtaler og på skønne museer møder vi nysgerrige elever, der med manuskript i hånden sikkert udspørger om de samme ting igen og igen.

Museerne viser os hvad vi har i vente ude i landet – håber vi!!

Klik her til opdateringen.

 

 

Husmor i Hanoi

8.-10. juli

Efter en lang rejse er vi landet i en dejlig lejlighed i det centrale Hanoi, Jørgen er begyndt at arbejde og Mette nyder livet som “medløbende husmor”.

Der er mange små udfordringer i det daglige, men hverdagen tager form og vi får tingene til at fungere.

Klik her til opdateringen.