Dagbog og billeder

Baggrund – hvorfor gør vi det?
Planlægning før rejsen
Overlanding praksis A-Z

De gode fortællinger begynder.

Vi er hjemme igen.

I den 27 år gamle folkevogn har vi kørt 50.000 km af den Panamerikanske Highway fra Halifax i Canada til Ushuaia i det sydligste Patagonien. Vi ankommer direkte fra New Zealand, hvor vi har tilbagelagt yderligere 10.000 km og besøgt alle ender i et festfyrværkeri af naturoplevelser.

En fantastisk rejse med de største natur og kulturoplevelser er slut. Men også udfordrende med en gammel bil der drillede, et amerika præget af nye tider under Trump, et presset Mexico med jordskælv og uro mellem politienheder, flygtninge fra Venezuela og vanskeligt valg i Honduras.

I dagbogen nedenfor kan du læse nogle af da mange oplevelser. Vil du høre mere er du velkommen til at kontakte os på m.svenstrup@hotmail.com eller jorgen@familiensvenstrup.dk.

 

Canada – Argentina

Den sidste tango.

6. marts

Vi rejser videre til New Zealand og fortsætter mod en ny verdens ende.Vi afslutter vores rejse i Sydamerika med ophold i Buenos Aires og aflevering af bilen til shipping i Montevideo. Den sidste tid er udfordrende i bilen og det er dejligt at få den afleveret mens vi nyder sommerstemning og tango i gaderne i Buenos Aires.

Klik på billedet og læs hele beretningen.

 

 

Afstikkere.

13. februar

Vi slutter turen gennem Patagonien med en afstikker til ferieøen Chiloe i Chile. Godt hjulpet af tolderne i Chile bliver dette vores sidste besøg i Chile og vi fortsætter til de høje Andesbjerge og frodige vinmarker ved Mendoza.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Nedbrud.

9. februar

Efter godt 45.000 km fik vi et nedbrud, som krævede transport. Vi var langt væk, men heldet var med os og vi er på landevejen igen.

Vi har lavet en lille update om vores oplevelser. (klik på billedet)

 

 

 

Argentinsk sommer.

26. januar

Vi nyder den argentinske sommer i fulde drag. Vi kører på Rute 40, som vi nu er godt i gang med, og vi møder ferie stemning overalt. Højdepunkter er Perito Moreno gletcheren, hulemalerier og en god middag på en argentinsk Estancia.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

 

Mod verdens ende…

Jeg er stået på rejsen, fordi tanken om at se verdens ende er uimodståelig. Og det er derfor et nøje udvalgt tidspunkt, at jeg er med i bilen, når vi nu nærmer os verdens ende.

Jeg har før været eksotiske steder, men der er et eller anden enormt dragende ved at være, der hvor verden slutter. Det trækker i mig, som det har trukket i Darwin, Magellan og de andre store opdagelsesrejsende. Hvad mon der gemmer sig der, hvor alting stopper?

Klik på billedet og læs Maries tanker om verdens ende.

 

Helgener på vejen

Langs med vejen hænger små røde postkasser eller fuglehuse – eller det tror vi i hvert fald, indtil vi gør holdt og opdager, at der gemmer sig cigaretter, sandaler, tomme vandflasker og andet inden i et lille rødt træskur i miniaturestørrelse, som ikke er er større end en skotøjsæske.  Men det er ikke et fuglehus, eller en postkasse men et helgenskrin for Gauchito Antonio Gil – en af de lokale helgener i Argentina.

Klik på billedet og læs Maries artikel om Gauchito.

 

 

Argentina til verdens ende

11. januar

Der er 3068 km fra Buenos Aires til verdens sydligste by Ushuaia i Patagonien. Patagonien starter ved Rio Negro ca. 700 km syd for Buenos Aires. Vi fejrer jul i Tandil 400 km syd fra Buenos Aires i retning mod Rio Negro.

Hele turen fra det nordlige Argentina til verdens ende i syd er samlet i denne opdatering. Klik på billedet og læs mere.

 

 

 

Vi glemmer sent 2. søndag i advent

16 december

Turen over Andes fra San Pedro da Atacama i Chile til Purmamarca i Argentina blev en storlået opslået oplevelse med både storslåede udsigter og mange dyr.

Turen gik gennem den tørre Atacama ørken og den bød på turens højdepunkt bogstaveligt talt, idet vi for første gang kom over 4800 meter.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Transit

8 december

At køre transit betyder for os, at vi kører den korteste og hurtigste vej ligesom vi kører forholdsvis hurtigt. Vi gør det, når vi skal nå et eller andet til en bestemt tid. Ved starten regner vi ud hvor langt der er og sigter efter målet ved et køre et gennemsnitligt antal km hver dag, vi har til rådighed. Aktuelt er pejlingen ca. 220 km om dagen.

Transit behøver ikke at være kedeligt. Klik på billedet og læs om rejsen gennem Ecuador & Peru.

 

Smukke Colombia

Der går ikke en dag uden at vi bliver mødt med ”thumbs up”, et dyt i hornet eller jublende tilråb og smil, når vi triller afsted på landevejen. Vi føler os virkelig velkomne.

Colombia er ellers landet mange rejsende valgte fra i mange år på grund af kriminaliteten og usikkerheden, der følger med at være verdens største producent af kokain. Det gjorde vi også selv for 10 år siden. Men der er sket meget de seneste år.

Klik på billedet og læs mere om vores oplevelser i Colombia.

 

Viva Panama!

12. november

Eftervirkninger af de seneste orkaner og regntiden præger vores rejse gennem Costa Rica og Panama. Men vi møder også et Panama i feststemning i anledning af uafhængighedsdagen den 3. november.

Alt imens forbereder vi forsendelsen af bilen fra Colon i Panama til Cartagegna i Colombia.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Nicaragua

29. oktober

Forventningerne til Nicaragua var ikke store. Vi har været her før og dengang havde vi problemer med et grådigt politi, der med bissede tricks fik ekstra lommepenge og et sted blev der skudt efter os. Men 10 år er lang tid og det var en overordentlig positiv oplevelse at gense landet.

Klik på billedet og læs mere om kaffe, dansen på vulkaner og mødet med skildpadder.

 

 

Guatemala & Honduras

22. oktober

Vi møder stejle bjerge, jordskred og dårlige veje i Guatemala. På vores vej møder vi mange nye venner og har gode samtaler, mens vi oplever 2 smukke og meget forskellige lande og kulturer.

I denne opdatering findes også en beretning om den praktiske hverdag ved grænserne.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Mexico syd

11. oktober

Vi er i San Christobal i Chiapas provinsen ca. 170 km fra grænsen til Guatemala. Turen hertil er gået fra området omkring Puebla øst for Mexico City til en kulturel festival i en lille bjergby Cuetzalan ved Golfkysten – tilbage til området omkring Puebla – videre over bjergene til Oaxaca (udtales waHAka) på Stillehavekysten og derfra øst og nord op i bjergene igen ved San Christobal.

Klik på billedet og læs mere

 

 

Mexico nord

3. oktober

Vi er rykket fra det nordlige Mexico til det sydlige. Undervejs har vi især oplevet Kobber Canyon og 2 spændende kulturer i området: Tamahuara indianerne i Kobber Canyon og Mennonitterne i Cauthamoc

 

Klik på billedet og læs mere.

 

 

 

Palmesus før spanskundervisningen

Hola Mexico!

22. september

– siger de her som en del af en uendelighed af høflige fraser, der hører til det spanske sprog. Vi er blevet sat godt ind i dem i den uge vi har gået i skole og ikke lavet så meget andet.

Læs også om indrejsen til Mexico og livet i bilen.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Det ryger i Californien

11. september

Efter 3 dages kørsel fra Yellowstone ankommer vi til Yosemite National Park. Det var en lang og meget varm tur, som kulminerede med et nærmest totalt sceneskift ved grænsen til Californien.

Yosemite er også ramt af brande, så vi ser ikke så meget. Vi kører videre til Stillehavet og oplever et sandt eldorado af havpattedyr på Highway 1.

Klik på billedet og læs mere.

 

Så smukt at vi alle vil have det..

7. september

For os startede indrejsen til Yellowstone i det nordøstlige hjørne ved Silver Gate.

Vi kørte mod den gamle nationalpark fra Billings og provianterede i Red Lodge på vejen. Der var ikke så meget plan i vores entre, som så mange andre gange er det praktikken, der afgør hvad der er bedst i situationen.

Klik på billedet og læs mere.

 

Big Sky Montana

29. august

Et af målene for vores rejse er at genbesøge vores slægtninge i Wolf Point i Montana. Siden vi var her sidst, har vi haft en lille smule kontakt med nogle af familierne. Vi har fundet ud af at Jim og Kitty Kolden (Jim er granfætter til Jørgen) har samme passion for naturen og kulturen som vi, og vi havde på forhånd lagt en forsigtig føler ud for muligheden af om de ville vise os lidt mere af omegnen af Wolf Point, hvis vi lagde ruten forbi.

Klik på billedet og læs mere.

 

Mod vest

19. August

Den 10. august kørte vi ind i USA i byen Port Huron i Michigan. Vi er kørt mod vest og kører over store afstande gennem pragtfuld natur og møder den amerikanske gæstfrihed.

Klik på billedet og læse mere.

 

 

 

På gensyn Canada

13. August

Efter den lange og udfordrende tur på Labrador Highway var det skønt at trille ned på de flade veje den sidste strækning mod Mirabel ved Montreal. Der besøgte vi vores rejsefælle Jean-Luc som vi mødte ved grænsen til Mexico for 10 år siden. Et dejligt gensyn og gode samtaler om fortid og nutid.

Niagara Falls markerer afslutningen på Canada.

Klik på billedet og læs mere.

 

 

Alene i ødemarken

3. August (opdateret 11. August)

Labrador Highway er strækningen fra færgehavnen Blanc Sablanc (fra New Foundland) til kystvejen langs St. Laurent fjorden i byen Baie Comeau i Quebec. En strækning på ca. 1600 km i ubeboet terræn kun afbrudt af enkelte benzintanke og en række lokalsamfund, der er anlagt til minedrift og gigantiske vandkraftværker.

Ødemarken blev spændende og udfordrende. Klik på billedet og læs mere.

 

Hilsen fra Grønland.

2. august 2017 / Jørgen

Når bræerne ved Jakobshavn kælver og sender store isbjerge ud på havet, er det sjældent at man hører mere af historien. Men den fortsætter. En del af bjergene flyder over til Labradorkysten og videre syd over langs kysten til New Foundland.  Her i juli kan man være heldig at se dem stadig, og da først vi havde fundet færden af hvor vi skulle søge, fandt vi dem flere steder.

Klik på billedet for at læse mere

 

Halifax – Nova Scotia

23. juli 2017 / Jørgen

Så kom vi afsted!
Efter ikke mindre end 3 gange afsked hjemme på gården, på Odense Banegård og i lufthavnen, fløj vi lørdag d. 15. Juli via Island til Halifax i den østcanadiske provins Nova Scotia. Som navnet antyder er der et slægtskab til Skotland, det er historisk og har noget med den korte afstand over Atlanten at gøre. Her er mange skotske stednavne ligesom musikken der spilles her har rødder i det skotsk/irske.

Klik på billedet for at læse mere.

 

Via Hamburg Hafen

24. juni 2017/ Jørgen

Bilen er på vej til Halifax!
Siden påske har vi boet midlertidigt på vores sommerlandsted mens vores ene datter med familie er flyttet ind i vores hus, som de skal passe mens vi er væk. Nedpakning og flytning var første milepæl i projektet. Aflevering af bilen var den anden.

Klik på billedet for at læse mere.