Ingen kender morgendagen

Planlægning før rejsen
Dagbog og billeder
Overlanding i praksis A-Z

Ved afrejsen i juli 2017 er Mette 52 og Jørgen 54. Vi har været gift i næsten 30 år og livet har givet os 3 dejlige døtre, som er 21, 27 og 29. Vi får vores første barnebarn kort før afrejse. Til daglig er Mette skolelærer på en friskole og Jørgen konsulent i en medievirksomhed. Begge i gode jobs, som vi er glade for.

Hvad er det der får os til netop nu at forlade de trygge rammer og rejse ud i verden på må og få med al den ufred og usikkerhed verden byder på? Hvorfor  rejse fra et godt job i så lang tid? Kan man overhovedet komme tilbage igen? Og hvorfor rejse så længe væk fra vores 3 børn og kun en måned efter at får det første barnebarn? Det er nogle af de spørgsmål vi bliver mødt med i en blanding af forundring og misundelse.

Det ultrakorte svar: Det er fordi vi vil!

Når først man har smagt på friheden er den stærkt vanedannende.

Viljen til at opleve verden er den drivende kraft. Og en erkendelse af at livet kun er til låns og at vi derfor skal huske at bruge det til det vi vil og drømmer om. Og hvis man indretter sit liv rigtigt, så har vi alle mulighed for at følge nogle af vores drømme i et eller andet omfang.

Selvfølgelig er det svært at rejse væk fra sine børn og ikke mindst forældre i så lang tid. Men i vore dage er man jo aldrig længere væk end internettet, og derfor er der jo både god kontakt og al mulig dialog – herunder at dele vores hverdage med hinanden. Allerede da vi rejste jorden rundt, var internettet så udbredt, at vores børn havde bedre kontakt med nogle af deres venner hjemme undervejs på rejsen end efterfølgende hjemme.

Vi føler ikke at vi forlader noget, vi er blot et andet sted i en periode og et år er faktisk ikke så lang tid, når det kommer til stykket.

På vægtskålen er lysten til eventyret større end afsavnet.

Friheden og lysten til at opleve verden er måske de vigtigste drivkraft til eventyret. Vi kender alle den travle hverdag, hvor vores omgivelser styrer os rundt . Forventninger til os selv og fra vores omgivelser tager styringen. Når først man har smagt på friheden er den stærkt vanedannende.

Mette og jeg har siden vi mødte hinanden bestræbt os på at gøre det vi fandt rigtigt i nuet. Vi fik vores 2 første børn, mens vi var på eventyr i Grønland og inden Mette fik en uddannelse. Det har vi aldrig fortrudt, og lige efter afslutningen af hendes uddannelse fik vi vores 3. barn og vi benyttede barselsperioden til et endnu et eventyr i Stockholm. 10 år senere da vores 2 ældste var færdige med folkskolen hhv. gymnasiet var der et naturligt afbræk, som vi brugte til at rejse jorden rundt i et år alle 5.

Og her 10 år efter hvor alle 3 børn er flyttet hjemmefra og godt på vej, og vi stadig har kræfterne til at rejse low budget, er timingen god for et nyt eventyr. Ingen kender morgendagen, og sandsynligheden for at mulighederne svækkes er større nu end da vi var i tyverne. Vi kan ikke vide, om vi får muligheden senere…

Tidspunktet ER godt. Når vi er hjemme igen er vi mere end klar til de sidste 10-15 år på arbejdsmarkedet.