Nyttige links

De senere år har internettet for alvor åbnet sig som en nyttig ressource for rejsende. Der er nærmest uendelige mængder af viden at trække på i både relevante facebookgrupper, apps og hjemmesider. Vi er blevet inspireret af disse som vi hermed giver videre.

iOverlander.com
En brugerdrevet hjemmeside og app med informationer om overnatningsmuligheder, grænseovergange og alt det man har brug for som rejsende over land i eget køretøj. Vi lærte den at kende i Mexico og den ændrede vores måde at rejse på totalt fordi det blev meget meget gennemsigtigt hvor man f.eks. kunne overnatte sikkert.

PanAmerican Travelers Association
Facebookgruppe for alle der rejser på den PanAmerikanske Highway. Her kan man spørge om alt og få forskellige svar som man kan danne sig en mening ud fra. Især nyttig til at få kontakter omkring fragt af bil med skib. Der sættes mange rejsebiler til salg i denne gruppe. Overvejer du at køre den PanAmerikanske Highway så start med at melde dig ind i denne gruppe.

Overlanding Association
Et utroligt nyttigt site med information om forsikringer, grænseovergange og meget, meget mere. En kæmpe samling af informationer.

SeaBridge
Tysk firma som er specialister i at sende rejsebiler mellem Europa og resten af verden. Vi benyttede dem til Canada.

MafraTours
Et alternativ til SeaBridge. Vi benyttede dem hjem fra Uruguray.

WWOOF
Internatonalt netværk som formidler kontakt til især økologiske landmænd over hele verden, hvor man kan som rejsende kan får kost og logi i kortere og længere periode mode nogle timers arbejde hver dag. Især mange yngre mennesker benytter sig af dette. Det ser ud til at være en alle tiders måde at komme billigt ude at rejse og møde lokale.

Housesitting
En anden måde at få billigt tag og over hovedet i kortere tid mens ejeren af boligen er ude at rejse. Man passer så hus, have, husdyr o.l. Linket er til en New Zealandsk formidling. Man kan google ordet “housesitting” og finde andre formidelingstjenester overalt i verden.

Boondocking
Boondocking er fri camping. Der findes flere forskellige apps der hjælper med at finde de steder, hvor man kan overnatte frit. Vi møder især begrebet i USA og benytter appen “Boondocking” til at finde overnatning her. Man kan bl.a. se hvilke Walmart parkeringer man må overnatte gratis på og det sparer en del køretid.